Sunday, March 5, 2017

Minaraalvärvid

Täna oli mul võimalus osaleda mineraalvärvide kasutamise koolitusel. Koolitusele minnes arvasin, et tegemist on rohkem tooteesitlusega aga tegelikult läks kohe praktiliseks tööks. Päeva lõpuks oli valmis neli  tööd erinevaid tehnikaid katsetades. Tutvustan esimesena riidepuud. 



Lihvitud, tumeda värviga kaetud, servad vahatatud, heleda värviga kaetud, vahatatud servad lihvitud liivapaberiga ja salvrätiku piltidega kaunistatud sama firma pildi transfeer meediumit kasutades.
Aga lemmik on mul ikkagi see pott. Alusvärvile segatud fresko pulbrit ning pealmine värv maha nühitud märja lapiga. Peale kuivamist tupsutatud espresso vahaga.
Selle lõuendi katsmiseks ei olnud mul ühtegi head ideed aga ega aega ka ei olnud eriti mõttetegevuse jaoks, tuli tegutseda ja selline ta sai. Tehnikat sai proovitud ja see oligi põhiline, proovilapp nagu. Taustal teiste tööd. Algul oli mul plaanis kasutada seda metsa motiiviga šablooni aga viimasel hetkel valisin tekstiga. Servad töödeldud samuti õrnalt kuiva pintsliga espresso vahaga.

Kui juba pikemaks ülevaateks läks siis näitan ära ka oma puidust sildi, mille peal sai samuti erinevaid materjale katsetatud: heledat piimavärvi peitsi ( 2 osa vett, 1 osa pulbrit), mineraalvärve, vaha, šabloone, mesilasvaha. 

No comments: