Sunday, January 8, 2017

Magamistuba



Värve ei ole. Ei peagi olema kuna soovisin puhast valget magamistuba. No natuke tuli ikka värve sisse tuua. Algul oli küll plaanis teha üleni valge lapitekk aga ei õnnestunud. Karp on isetehtud ja tekk ja see seinapilt ka. Seinapilt valmis juba kevadel Elena Morgani skrapbookingu koolitusel, olen sellega siiani rahul.

Saturday, January 7, 2017

Pruun kohvilaud



Vahel saab ikka õmmeldud ka. Üks jõulukink. Piimakann ja koorekann on enda tehtud Mäetaguse käsitöömajas. Peale valmimist selgus muidugi, et liiga palju võtsid ahjus kokku ja piimapakk ei taha hästi sisse mahtuda. Alumise kruusi sain aga kingiks endiselt klassiõelt, praegu tunnustatud kutseliselt keraamikult Merike Hallikult. Laudlina on õmmeldud pruunist kangas ja peale aplikatsioonitehnikas kohvitassid, mille servas on avaus, kuhu saab panna salvrätiku.
Panen siia postituse alla ka mõned enda tehtud keraamikatooted eelmisest aastast. 

Monday, January 2, 2017

Klaasist kellad

Pealkiri on küll klaasist kellad aga näitamiseks on ainult üks alles. Põhjuseks see, et kõik kellad on minu juurest ära viidud. Mõnda ei jõua pildistadagi. See valge hobusega kell seisab aga siiani kapi otsas karbi sees. Seierid tuleks vist välja vahetada, said teised kiiruga natuke liiga pikad. See hobuse lihvimine oli üks paras katsumus. Nagu teate, käin klaasitööd tegemas Narva käsitöömajas.  Kuna mul oli kodus ka valget spectrum klaasi siis aja kokkuhoiu huvides alustasin selle hobuse jalgade lihvimist juba kodus ja kohapeal võtsin lihtsalt klaasi vaikselt  välja ja tegin näo, et see on ikka nende klaas s.t. maksin klaasi eest kaks korda aga võitsin ajas. Kes veel aru ei saanud (ja ega pildilt eriti ei saagi) siis kujutatud on hobust kuu valgel, need vasakus nurgas olevad värvilised (dikroidklaas) täpid on tähed. Pildilt tundub pruun taust aga tegelikult on hall.
Leidsin veel ühe viletsa pildi ühest ilusast kellast. Loodan, et see on omanikule juba üle antud. Klaasi pildistamiseks on vaja ikka paremat tehnikat ja ka oskuseid.