Friday, December 30, 2011

Aasta 2011

Ja ongi käes aasta eelviimane päev ja aeg käsitööaastast kokkuvõtteid teha. Elu tiirleb siin  ikka Isetagija järgi. Sel aastal võtsin osa kõigist TKV projektidest. Neid oli kolm: Romantika, Rõõmus laps ja 300 g jõulurõõmu. Siia juurde veel 7 koostegemisprojekti ja tulebki kokku jälle 10. TK võtsin osa: 1. Muhu tikand (selle aasta parim leid, plaanis edasi õppida) 2. Käekott 3. Maasikad ja lepatriinud 4. Liblikad 5. Põll 6. Mõnus magamistuba 7. Sini-must-valge
Ja siis aastaprojekt TK Hubane kodu, mille käigus sai ikka päris palju uusi asju kodu jaoks.
1. Jaanuaris - Hobusesõbra kardin (siidimaal)
2.Veebruar -  Kauni köögi põll (flik-flak)
3. Märts - Tibukardin (heegeldamine)
4. Aprill - Padjad (õmblemine, pildiülekanne)
5. Mai - Hobusetekk (lapitehnika)
6. Juuni - Maasikapadi  (ristpistes tikkimine)
7. Juuli -  Laua restaureerimine (lihvimine, värvimine)
8. August - Kohvri tuunimine (kraklee, dekupaaz)
9 .September -  Maitsetaimedele kotikesed - (õmblemine, pildiülekanne)
10. Oktoober - Pähklikott ( ristpistes tikkimine)
11. November - Punane lapitekk (lapitehnika)
12. Detsember - Jõulukaunistused (viltimine)
Lisaks sellele jäävad aastat iseloomustama mündikotid aasta alguses, volangisallid vilditud Mareli järgi ja vilditud sõled, Ondase salle suuremas koguses, natuke ehteid ja köitekunstiga tutvumist. Ja loomulikult iga-aastased lastetekid valla vastsündinutele.
Aasta algus tõotab tulla aga eriti põnev kuna alguse saab Maadaami nukuprojekt, mille käigus külastame Nukukunsti maja, vildime kaisukarusid ja valmivad uued nukud. HEAD VANA-AASTA LÕPPU JA HEAD UUT AASTAT!

Saturday, December 17, 2011

300 g jõulurõõmu

Olen nüüd juba mitu päeva oma kingitusi imetlenud ja valmis neid ka teiega jagama. Kingituse tegi kritykas. Pakki sisuks oli: kaelussall, 100% meriinovillane, et ei torgiks; labakindad, et sõrmed ei külmetaks; jõululinik kaunistamaks jõululauda; kangast pross; vilditud kuusepall; ise valmistatud kaart heegeldatud kuusega ja kommid. Kõik need esemed on sellised, mida ma tahtnud olen aga et nad nüüd kõik korraga tulid, see lõi mind küll veidi uimaseks. Sellepärast ka selle pildi ülespanek venis nii pikaks. Üht võib aga kindlalt väita: paki tegijal peavad olema selgeltnägemisvõimed. Suur -suur tänu KRISTYKAS!!!

Enda kingituse kokkupanek oli päris keeruline. Tegin valmis mitu asja ja kui lõpuks kaaluma asusin selgus, et kõik on palju raskem. Seega jäid kaalule lõpuks ondase sall ,tikitud pähklikott, kaart ja villasest riidest jõuluteemaline kott. Nüüd siin pilti vaadates tabas mind aga šokk: kus need jõulukuulid rippuvad, õhus või? Oleks ikka mingi nööri pidanud peale tikkima.

Jõululinikud


Esimesel pildil jõulupärjaga laudlina, palkmaja tehnikas aga erineva laiusega ribad. Teisel pildil on kellukesed saadud siirdepaberiga, pilt prinditud internetist, otsisin midagi vanaaegset. No ja kolmas, lumememmega, on lihtsalt üks lõbus linikuke, mille jaoks ühe köögirätiku ribadeks lõikasin. Tass liniku peal on ka enda maalitud.

Friday, December 16, 2011

Hubane kodu - detsember

Saabki läbi IT 2011 aastaprojekt Hubane kodu. Detsembris sai igasse tuppa midagi meisterdatud ja valiku tegemine oli raske aga kuna viltimist mul viimastel kuudel tehtud ei ole siis seekord kuusepuu punaste ja valgete vilditud pallidega. Kontpuu oksad on valatud kipsi lillepoti sisse, peale natuke sammalt ja vilditud pallid. Esiplaanil olev laud jõudis ka verandalt üles tuppa talvituma ja sai katteks säravvalge puuvillase laudlina peenest niidist kuusekujulise pitsiga. Aknalaual on aga metallkarkassi peale vilditud valged (loe:lumised) kuused, mille sees led-lambid. Üks lampidest on saadud sinisekese käest eelmise aasta jõuludeks. Muide, ta õpetas selle tegemist ka eelmise aasta Õhtulehes, kus pildil oli just minu pildistatud kuusk meie toas. Aga teise meisterdasin juba ise. Ahjaa, kolmanda ka aga see on roheline ja värviliste led-lambi tähekestega.

Vilditud kott


Kaks vilditud kotti: sinisel on pealt nööbiga kinnis ja mustal lukk. Hiljuti oli Isetegijas viide mingile venekeelsele lehele ja ühe meistri töödele (kui üles leian siis kirjutan siia autori nime ka). Temal oli seal helesinine vilditud kott, mis mulle meeldis. Ja kuna olen ka oma töödes palju neid motiive kasutanud nii siidimaalis kui tekstiilidel( köögikardinad, pajakindad, kohvikannusoojendaja, teekarp jne.)  siis tegingi ühe sellise vidlitud kotti. Sees hetkel voodrit pole, peaks vist panema.

Sõled

Blogi pidamise paus on veninud lubamatult pikaks. Vahepel on ikka kõvasti käsitööd tehtud, pilte on ka kogunenud ja panen nüüd vähehaaval neid üles kui meelde tuleb. Need siin siis sügisel vilditud sõled: kaks Põhja-Eesti preesi, üks halli-tumepunase kirju Jõhvi seelikust inspireeritud, üks loomulikult muhu ja üks Paistu naise puusapõlle tikandi järgi, värvidki on samad.