Wednesday, March 30, 2011

Tibukardin

Märtsikuu TK Hubase kodu jaoks heegeldatud kardin, mis peaks varsti koridori akna ette minema. Hetkel poseerib ta laua peal kuna kuidagi ei taha kollaseid tibusid ära hirmutada aknast avaneva pildiga. Pilt on päris juba, lumi ja tuisk, kaks korda kaevasime autot välja, lõpuks jäigi maantee äärde. Homme on vist lastel tuisupüha.
 30. märts 2011.a. Meie tee. Pildil nähtava maja kõrval on tihe 1,5 m kõrgune kuusehekk, vähemalt suvel oli, nüüd ei ole seda juba 5 kuud näinud.

Sunday, March 27, 2011

Lastetekid 2011


Ristmik.
Roosiaed.
Veel kolm lastetekki mõõtudes 140x110 cm. Neid oli päris huvitav teha. Ristmikuga autotekki saab muidugi veel edasi arendada, valgusfoor ja stoppmärk jäid seekord tegemata. Roosidega tekk valmis aga käsitsi õmmeldes õhtuti telekat vaadates ja kollane lilleaed on proovitööks ühele suuremale tekile, millele käisin just Abathanist materjali ostmas. Otsisin helesinist valgete täppidega, saingi, lisaks veel helesinist ruutudega. Koju jõudes selgus, et värvitoon ei ole ikkagi õige (tapeedi järgi) . Kuidas võivad kaks helesinist niivõrd erinevad olla. Jama. Lähen varsti uutele otsingutele.

Vilditud sallid







Siin siis kollektsioon minu volangisallidest. Tehtud innustatuna IT foorumi teemast "Vildime salli koos Mareliga". Esimene sall oli sini-must-valge, mis on siin blogis natuke eespool. See ei tulnud päris hästi välja, nii et "esimene vasikas läheb aia taha" peab endiselt paika. Aga nendega siin olen kõigiga päris rahul, piisavalt õhukesed, piisavalt tugevad ja volangid on ka täitsa märgatavad. Musta ja valget pitsi on ka salli keskel lähemal vaatlemisel näha. Ja soojad on nad ka, punane sai tütre lemmikuks.

Wednesday, March 23, 2011

Tere tulemast!



Selline tekk tervitab kõiki Alutaguse Hoolekeskusesse saabujaid. Kuused ja süda iseloomustavad hoolivust Alutaguse metsade vahel. Hoolivuse seisukohalt ei oska kaasa rääkida aga tingimused on seal küll viimase peal, küllap ka hoolivuse osas.
Tekk mõõtudega 140 x 200 cm kanditud Jõhvi triikustikuga

Wednesday, March 9, 2011

Lastetekid 2011

Puhhi pidu, 120x140 cm

 Lohe hambad 105x135 cm. No ei ole õiged värvid. Tekid lähevad aga juba täna naabervalla lastele kingituseks, seega nädalavahetusel saabuvast korralikust kaamerast ka kasu ei ole. Tekid tepitud mahulisele vatiinile ja pakitud samuti lapitehnikas kottidesse. Siin ootavad nad ärasõitu.
"Jänku unenägu" , ühendatud bargello ja aplikatsioon, jänku "teki "servas pits, mõõdud 120x140.
Sellist kujundust, kus keegi on"teki" all  on kasutanud paljud, jäi kunagi kellegi (mitte eesti) blogist silma ja enne ei saanud rahu kui pidin omamoodi järgi tegema.

Thursday, March 3, 2011

Mõnus magamistuba

Olen viimasel ajal lapilainel olnud. Valminud on 8 lastetekki, mida täna veel näidata ei saa kuna minu digikast ei tule endiselt õigeid värve välja ja normaalne kaamera on kodust ära. Täna on aga IT Mõnusa magamistoa viimane päev ja pean seekord sellise kvaliteediga leppima. Suur tekk on mõõtudega  200x160 cm.

Tuesday, March 1, 2011

Sini-must-valge


Mõned sini-must-valged tegemised meenutades möödunud vabariigi aastapäeva. Ülemisel pildil MTÜ Maadaam projekti "Riidelapist lapiriideks" käigus valminud soe vatiiniga lapitehnikas vest, hea hommikusele lipuheiskamisele selga panna. Teisel pildil nunovilditud linik (loe: veidi ebaõnnestunud sall), üritasin äärt venitada aga mitte eriti tulemuslikult. Olin asja ikka väga tõsiselt võtnud ja liiga tugevalt viltinud.  Aga väga soe on küll, selle tõestuseks siis kolmas pilt Kirbust.