Saturday, November 13, 2010

Aastaaegade projekt


Tehtud! Selleks aastaks on minu jaoks IT aastaaegade aastaprojekt lõppenud. Ootan huviga järgmist aastat. Minu pöidlahoidmisest on kasu olnud : hetkel juhibki minu lemmikteema.

Friday, November 12, 2010

Käsitöö läbi aastaaegade - SÜGIS


Panin siiski sügise pildi üles. Ei ole just kõige parem. Olen viimasel ajal piltide tegemisega hädas. Oma Olymposega korralikke pilte ei saa ja tütre kaamera on harva kodus. Tekk ise valmis siis kui väljas olid täpselt sellised värvid. Sügisvärve jätkus sel aastal nii kauaks, et tekk valmis jõuda. Mäletan, et eelmisel aastal üritasin ka tegema hakata aga lumi tuli ruttu maha ja mingit sügisvärvide meeleolu enam ei olnudki. Nüüd siis jõuluettevalmistuste juurde. Võtan osa IT jõulurõõmu projektist ja olen ikka täitsa mures. Kõik mu esialgsed plaanid purunesid peale loosimistulemuste teadasaamist. Kahjuks tegelab see inimene täpselt samade tehnikatega, nüüd tuleb mul kiiresti midagi uut selgeks saada ja siis sellel uuel alal ka nii palju areneda, et midagi ilusat valmis teha.

Monday, November 1, 2010

Karu tekk ja kanga värvimine

Plaanis oli teha midagi lapitehnikas, kasutades valla sümboolikat. Mõtlesin mis ma mõtlesin aga see sümboolika värk ei läinud mulle ikka kohe üldse "peale". Ainus, mis mõte liikuma pani, oli karu. Ja kuna väljas kole sombune ja kurb sügis, siis valmis selline seinavaip, mis pigem sobis jäädvustama minu hetkemeeleolu, mitte kogu valda.
Karu motiiv ei ole ka puhas omalooming. Kunagi kellegi kunstniku (mitte eesti) blogis oli selline visand, mille endale maha joonistasin aga autori nime üles ei kirjutanud, nüüd muidugi väga kahju. Metsaga ma ka rahule ei jäänud. Kuna puutüve mustriga kangast ei ole ma veel kohanud siis tuli seda ise looma hakata. Olengi paar viimast päeva kanga värvimisega tegelenud. Kõigepealt ostsin marmoriseerimispulbri, segasin selle veega, ootasin tunni ja tilgutasin peale kangavärve. Siis selgus, et kangavärvid (eranditult kõik, mida ma proovisin) osutusid nii rasketeks, et vajusid põhja ja kasu neist ei olnud. Olukorra päästsid aga siidivärvid, mis sobisid väga hästi. Kogu sellest mäkerdamisest on mul ainult üks pilt, see siiKas meenutab veidi puutüve? Loodan, nendest kangastest uue vaiba teha aga siis juba sellise, millega ise ka rahule jään. Värvitud sai ka siis musta, pruuni ja sinist kangast marmoriseerimistehnikas. Pildid jäid aga digikasse, mis Tartusse rändas ja sinna paariks nädalaks ka jääb.